Professionel hjælp til hundeproblemer

Hvem er 4 poter

Katja Jerichau har trænet hunde i 30 år. Jeg er uddannet adfærdsbehandler, hundemassør med speciale i hundens genoptræning og klikkertrænerinstruktør.

Hvad tilbyder Hundecentret 4 Poter

Aktiver din hund !

 

Professionel hjælp til problemhunde

 

Hunde skal aktiveres og have opgaver hver dag for at blive glade og harmoniske hunde. En måde at gøre det på, er at smide madskålen ud og lade hunden selv finde sin mad.

Al for mange hunde går og keder sig i hverdagen, og det kan til sidst ende med, at de får et reelt adfærdsproblem. Du kan meget let give din hund et mere interessant liv. Hunden har en enormt god næse, som de meget gerne vil bruge, og det gør en hund enormt træt at få lov til at bruge dens sanser.

 

SØGNING

Madsøg: Lad din hund søge dens mad i haven eller på gåturen. I starten må du være med den ude og spred maden lidt i starten og efterhånden mere og mere ud på et større areal. Hunden må ikke kunne se foderkuglerne. Kan den det, vil den bruge synet frem for lugtesansen og bliver derfor ikke træt. Hvis din hund ikke er motiveret for at søge, kan du i starten blande bittesmå tern af pølsestykker, suppekødboller, kyllingestykker i foderet.

 

Personsøg: Du kan gøre gåturen mere spændende, hvis hunden skal finde dig, hvor du har gemt dig bag et træ. I starten skal hunden se, at du gå fra den og det er en god ide at have en hjælper med. Det gør også hunden mere opmærksom på, hvor du befinder dig henne, når I går tur. Du kan også lave personsøg indenfor, hvor I skiftes til at gemme jer for hunden.

 

Genstandssøg: Det kan være en gammel handske eller en lille klods, som har masser af din færd på. Start med at lade hunden se, at du lægger den lige foran hunden og sig "søg". Efterhånden skjules genstanden mere og mere, så hunden virkelig skal bruge dens næse for at finde genstanden. Du kan også lave genstandssøg indenfor. Fremgangsmåderne er de samme.

 

INDLÆRING

Igennem indlæring og vedligeholdelse får du oparbejdet en god kontakt til din hund. Træn derfor daglig 2 x 5—10 min. med en voksen hund og 2 x 3—4 min. med en hvalp/ unghund. Det kan være almindelige lydighedsøvelser; sit /dæk- , gå pænt i snor, blive i øvelserne og kontakt øvelser; twist, dreje rundt om ejeres ene ben, 8-taller, giv pote osv.

 

Håndtering: En anden meget vigtig ting at træne hverdag er håndtering, hvor hunden lærer, at du føler den efter over det hele. På den måde får du en dejlig tryg hund, der også meget lettere kan håndteres ved et evt. dyrlægebesøg.

 

PROBLEMLØSNING

Åbne bøtter med låg på: Lær hunden at åbne en bøtte med låg. Dette er en samarbejdsøvelse, da I hjælpes ad. Start med at have låget løst på og vis hunden, at du putter en godbid ned i bøtten. Efterhånden gøres øvelsen sværere ved at låget bliver sat mere og mere fast på. Husk at rose hunden, når den prøver at få låget af. I kan lære hunden navnet på legen, ved hver gang I leger at sige ”bøtte”. Når hunden er hel skrap til legen, kan I gemme bøtten. I starten skal den være synlig og sig ”søg bøtte”, stor ros når den er på vej hen til bøtten og gå med hunden hen til bøtten og deltag i slutningen af legen.

 

Omvejsløsning: Hunden skal selv finde vej om lygtepælen.

 

½ L plast flaske med mad/godbid i; I starten er flasken fyldt helt op, men efterhånden bliver der mindre og mindre foder i, så det tager længere tid for hunden at få dens mad.

 

Trille bold: Lær din hund at trille bold. Hvor den med snuden skubber til bolden. Den kan efterhånden lære at trille bolden fra en person til en anden.

 

BALANCE

Kropskontrol: Hunde har stort behov for at få en god kropskontrol. Det gøres lettest ved at lokke hunden op på lave sten, træstamme, træstub, og bænke. Efterhånden skal hunden op på højere og højere ting. Det er et godt alternativ til at træne bliv i almindelig lydighedsøvelser. Pas på med store racer, de må først hoppe ned fra noget, når de er færdigudviklede i ca. 2 års alderen.

 

Forhindringsbane: Lav din egen forhindringsbane, som består af en træstamme hunden kan krave op ad og balancere på. Sæt sten i forskellige størrelser som hunde kravler op på. Hav en række træstammer, hvor hunden skal finde godbidder på. I starten skal de sidde lavt. Efterhånden skal hunden både søge højt og lavt.

 

Rigtig god fornøjelse

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright © 2012 Katja Jerichau Skovgrænsen 2 2960 Rungsted Kyst 31 12 10 28 www.4poter.dk